Odvrácená strana slunce aneb péče o pokožku po opalování!

Zdroj fotografie: pinterest.com / tessa-barton.blogspot.com

Dovolené jsou v plném proudu a většina z nás se, alespoň na týden, sluní někde u vody. Ať už jste u moře, nebo trávíte víkend na chalupě u rybníka, myslete na to, že slunce žhne. A to pořádně! Jak pečovat o svou pokožku po opalování se dočtete v našem novém článku.

Sluneční paprsky dopadající na naši kůži nám přináší nejen vitamín D a dokonale hnědé opálení, ale také jistou zátěž. Vzhledem k rizikům už snad není nikdo, kdo by nepoužíval opalovací krémy s odpovídajícím SPF faktorem. Neméně důležitá je ale také péče o pokožku po opalování, díky níž bronzová barva déle vydrží a namáhané kůži se dostane úlevy. 

Hydratace je základ
Až přijdete z pláže, zamiřte rovnou do sprchy. Nechte dopadat vlažnou vodu na rozpálenou pokožku, kterou pak následně lehce osušte ručníkem. Části těla zbytečně nedrhněte, osušku stačí pár pohyby jen jakoby přitlačovat. Do vlhké kůže pak jemně vmasírujte tělový krém, který ji dostatečně hydratuje a vyživí. 


Záchrana při spálení
I přes sebevětší snahu se občas stane, že se spálíme. Na bolavou a zarudlou pokožku spolehlivě zabírají babské rady jako namazání zasažených částí těla bílým jogurtem nebo tvarohem. Stejnou službu prokáží také přípravky s ingrediencemi jako bambucké máslo, které hojí podrážděná místa, arganový olej, jenž si díky vysokému podílu vitaminu E poradí se spálenou kůží nebo jistota – léčivý panthenol.



TIP na závěr
Aby vaše pokožka z výživných krémů přijala maximum, je potřeba pravidelně odstraňovat odumřelé částečky kůže. A na to je ideální peeling. Volte ten s jemnými brusnými částicemi, abyste pokožku zbytečně nenarušovali a neprokázali si tak medvědí službu. 


Jak řešíte spáleniny od sluníčka vy? A máte nějaký oblíbený krém po opalování?

Share:

0 komentářů