![]() |
Zdroj fotografie: www.pinterest.com / Feasting At Home |
Konec srpna je ideální příležitostí k jednomu
z posledních grilování pod širým nebem. Pozvěte partu přátel a připravte
si na ohni šťavnaté steaky, burgery nebo lehce křupavou zeleninu. A aby jídlo
stálo opravdu za to, nezapomeňte ho pořádně dochutit!
Připravte si vlastní
marinádu
Základem úspěchu je především kvalitní maso, jinak budete mít na talíři místo pokrmu s šťavnatou chutí gumu… Než ale začnete grilovat, je potřeba maso minimálně na 3 hodiny naložit, aby se do něho všechny kořenící ingredience nasákly. Zkuste se jednou vykašlat na kupované marinády a připravte si svou vlastní. Budete mít jistotu, že je kvalitní a bez nežádoucích dochucovadel. Stačí k tomu jen olej, pepř a bylinky. Sůl z masa vytahuje vodu, to pak během grilování pustí šťávu a ve výsledku je vysušené, proto solte až po sundání masa z rozpáleného roštu. U nás všechny potřebné ingredience seženete pod značkami Plantes et Parfums de Provence a Le Chatelard v sekci Gourmet Provence.
Dále si dávejte pozor na dobu grilování. Vytvořte pořádný oheň a na něm pak maso cca 4 minuty z obou stran opékejte. Krátce a zprudka, jen tak si zachová šťávu a nebude vysušené.
![]() |
Zdroj image fotografie: www.pinterest.com / Chelsea's Messy Apron |
Prostřete stůl
Než se usadíte, abyste si pochutnali na lahodném jídle,
připravte na stůl vše potřebné. Většina lidí má k masu ráda kečup nebo
hořčici, chleba zase můžete namáčet do tartinády. Skvěle si pak pochutnáte na
francouzské specialitě – „kaviáru“ z lilku, který je skvělý jak ke
grilovanému masu, tak k rybě.
![]() |
Zdroj image fotografie: www.pinterest.com / cannellevanille.com |
Oslaďte si život
Každé dobré jídlo je potřeba řádně zapít. Stačí pár kapek
některého z našich sirupů Plantes et Parfums de Provence a můžete se
nechat unášet na sladkých tónech růže, melounu, levandule nebo jedinečného
fíku. Pro designový efekt ozdobte drink plátkem citronu, kouskem ovoce či
okvětními lístky.
![]() |
Zdroj image fotografií: www.pinterest.com |
Jak rádi připravujete
maso na grilu vy? Vyrábíte vlastní marinádu, nebo zatím dáváte přednost
komerčním výrobkům? A máte nějaký tip, jak připravit ten nejšťavnatější steak?
Tags:
Rady a tipy
1 komentářů
Díky moc za recept. vypadá úžasně! My se teď koncem prázdnin přstěhovali no svého rodinného domku a pořídili si tento krásný gril https://www.maxtechnika.cz/granada-zahradni-gril.html tak o víkendu plánujeme první grilovačku a zkusíme tvůj recept. Ještě jednou díky.
OdpovědětVymazat