Maková panenka

Zdroj fotografie: pinterest.com / amolife.com

Od června do konce srpna můžete na každém rohu potkat do červena rozkvetlá pole. Vlčí mák je přesně tou úžasnou rostlinkou, kterou si zamilujete ve váze, čajích i kosmetice. Pyšní se nejen svými léčebnými účinky a blahodárným vlivem na naši pokožku, ale také uklidňující vůní a nezaměnitelnou krásou. My mu doslova propadli a tak jsme se rozhodli vám představit naše nejoblíbenější „makové“ produkty.

Mákem ke kráse
Okvětní plátky máku se od pradávna používaly především k tlumení kašle a jako lék na nespavost. Jeho využití je ale mnohem širší a to také v kosmetice. Tato polní květina obsahuje makové anthokyanidy, které podporují syntézu kolagenu a mukopolysacharidů. Tím se zpomaluje chátrání buněk a v pokožce dochází k zadržování kolagenu. Kůže je tak o poznání pružnější, více elastická a hydratovaná. Pokud některý z kosmetických produktů obsahuje makový olej, je výrobek vhodný k hojení zánětů a ekzémů. U nás ho najdete zejména v nabídce značky Bronnley, která mu věnovala celou řadu. Je v ní např. sprchový gel, tekuté mýdlo a krém na ruce, tělové mléko, tuhé mýdlo či dárková sada obsahující vše potřebné.

Zdroj fotografie: pinterest.com / nicolephoto.com

Velmi oblíbená jsou pak tuhá mýdla ideální pro každodenní použití. Jak už bylo řečeno, díky máku krásně hydratují pokožku, která je pak pružná a hebká. Seženete je z francouzské produkce značek Panier des Sens či Le Chatelard nebo z daleké Ameriky od firmy Michel Design Works.

Zkrášlete si domov
Nemáte v okolí žádné makové pole, kde byste si mohli natrhat kytičku do vázy? Nevadí, v  naší nabídce najdete hned několik designových produktů, které vám domů přinesou trošku letní pohody. Třeba anděl Willow Tree s přízračným pojmenováním „Obklopeni láskou“ klonící hlavu do náruče plné vlčích máků. Nebo něco do kuchyně… Značka Pimpernel si mák velmi oblíbila! Vyobrazení rudých květů můžete najít např. na prostírání pod skleničky nebo na hrnečcích a melaminovém tácu. 


A jak jste na tom s mákem vy? Máte své oblíbené produkty s touto dech beroucí rostlinkou nebo se některý teprve chystáte vyzkoušet?



Share:

0 komentářů