Village Candle - americká klasika, která provoní váš domov!


Svíčky nebyly prvním produktem, který odstartoval naše podnikání (příběh o andělech Willow tree si šetříme a povíme vám ho někdy jindy...). Přesto je značka Village Candle naší podstatnou součástí. Už jsou to 4 roky, kdy jsme neúspěšně tápali po něčem, co by náš domov příjemně provonělo. Chvilku to trvalo, ale nakonec jsme narazili na úžasné americké svíčky Village Candle. Líbily se nám, voněly nám a tak jsme se začali zajímat o jejich historii. Příběh značky nás pak přesvědčil o tom, že se právě tyto svíčky stanou součástí naší rodiny. A jak se ukázalo, byla to sázka na jistotu. Miluje je většina našich zákazníků     a my jsme rádi, že jim můžeme přinášet stále nové a zajímavější vůně. 


Začněme od začátku
 První svíčka Village Candle byla složená z více druhů vosků, místo skla ji obklopovala kartonová krabice od mléka, vůně zahrnovala několik nesourodých aroma a ruce, které ji tvořily, nepatřily odborníkům, nýbrž mladému klukovi, kterého výroba svíček prostě              a jednoduše bavila. Paul Aldrich ve své dětské  mysli tenkrát netušil, že vyrábí něco, co během pár let sklidí takový úspěch. A už vůbec ho nenapadlo, že v mámině kuchyni pokládá u dvouplotýnkového vařiče základy vlastní úspěšné značky!
  

Když byl Paul teenager, měl za sebou několik vlastnoručně vyrobených svíček. Ani jedna samozřejmě nesplňovala vysoké nároky na kvalitu. Byly to mladistvé výtvory, které těšily pár jeho nejbližších. Jenže Paulovi to nestačilo... Zajímalo ho, jak se svíčky vyrábějí, jak se kombinují vůně, které vosky jsou ty nejlepší a z čeho se vlastně skládá knot... Dlouhé hodiny proto trávil v knihovně a četl vše, co mu o výrobě svíček přišlo pod ruku. 



Americký sen

V roce 1993 Paulovi přišlo, že se už o svíčkách nemůže dozvědět víc a rozhodl se vrhnout do podnikání po hlavě. Možná by z toho nic nebylo, kdyby se nevydal na dovolenou do Pensylvánie. Jel zrovna za svou rodinnou a přáteli a jako dárek jim vezl v kufru auta několik sých výrobků. Podél cesty se úplnou náhodou zastavil v malém obchodě, kde byli z jeho svíček nadšení! Uskutečnil tenkrát svou první objednávku, která se stala odrazovým můstkem mnohem větších obchodů. A tak vznikla společnost Village Candle ®. 

Záruka kvality a ještě něco navíc

Co se kvality týče, začalo se na nejvyšších příčkách a pokračuje se na nich dodnes. Svíčky se vyrábějí z kvalitního parafínu a ukrývají v sobě celou řadu vonných esencí. Paul měl však kromě ingrediencí ještě jednu jasnou představu - chtěl dokonalý výrobek, který se bude od ostatních něčím odlišovat. A tak vznikla technologie dvojitého knotu, kterou společnost Village Candle představila jako úplně první. Díky dvěma knotům svíčka dokonale hoří, větším teplem se rozpustí více vosku, ze kterého se pak uvolňuje více vonných esencí a navíc nehrozí začernalé sklo od sazí! Technologie dvojitého knotu se stala významným mezníkem, který přinesl značce značnou konkurenční výhodu. 


A přesně takový příběh, jaký stojí za vznikem Village Candle, se nám dokáže vrýt do srdce. Je radost podporovat něco, co je od svých ranných začátků děláno s láskou a nekončícím nadšením. 















Share:

0 komentářů