Světlo domova aneb jak si jednoduše zútulnit byt!


Před pár dny nám dorazila velká várka novinek od Village Candle. Když jsme rozbalili krabice, zahalil nás oblak nesourodé vůně ve které jsme matně poznávali med, brusinky, mátu, vánoční perníčky a ovoce. Jak my se nemohli dočkat, až svíčky vyndáme z papírů a naskládáme do regálů, kde budou čekat na vás, naše nejmilejší! Pozdě večer, kdy jsme ještě stále byli zahrabaní v kartonech, nás napadlo, že bychom pro vás mohli sepsat malý článek. Takovou inspiraci, kam se svíčkami a co s nimi, když vyhoří. Vyhodit? To je přece škoda... Tak čtěte, třeba se vám některá z našich rad bude hodit.


Troška záře a najednou jste jinde
Na svíčky se často zapomíná a přitom je to nejjednodušší způsob, jak vykouzlit důvěrnou domácí atmosféru. Mihotající světlo, hra stínů, příjemné přítmí a jedinečná lehká vůně… Díky tomu všemu se naladíte na romantickou vlnu nebo si zpříjemníte chvíle, kdy jste sami doma jen s kočkou a knížkou v ruce. Potemnělý byt ožije, ale ne moc. Tak nějak akorát. A vám je dobře.


Kam s nimi? Všude!
Dá se říct, že otázka, kam svíčky rozestavět, je zbytečná. Skvěle se vyjímají na jídelním stole, kde vám svítí k večeři ve dvou, podél vany, kde ta hezká večeře, dá-li bůh, může pokračovat nebo na okenním parapetu, kde slepě hledí do tmy. Jedno je ale jisté. Nenechte se okamžikem omámit natolik, abyste je nechali hořet až do ranních hodin. 


Štěstí přeje tvořivým
Nebojte se popustit uzdu fantazii a vrhněte se do vyrábění vlastních dekorací. Ideální spojení představují svíčky všech tvarů a velikostí spolu s prázdnými sklenicemi a dřevem. My se v Demdacu zamilovali do jednoduchého, ale efektního rustikálního svícnu, kdy na dřevěné desky přibijete pomocí kladiva železné háčky a na ty pak zavěsíte svíčku v prázdné sklenici od okurek (nebo od svíček Village Candle).


Zdroj fotografií: www.pinterest.com


Až krása dohoří
Pokud máte, stejně jako my, v oblibě svíčky ve skle, můžete se z nich těšit i potom, co je „vypálíte“. V Demdacu se snažíme najít pro věci ještě další využití a zrovna takové sklo jich má celou řadu. Kromě těch klasických, jako úložná dóza na nejrůznější drobnosti nebo stojánek na tužky, které nejsou příliš estetické, jich je ještě víc. Hezčích! Můžete z nich vyrobit třeba květináč. Stačí trošku hlíny a nenáročná květina jako netřesk nebo kaktus... Prázdnou dózu můžete také polepit spadaným listím a máte zajímavou podzimní dekoraci.


Zdroj fotografie: www.pinterest.com


Na konec se musíme pochlubit. A to hned několika našimi nejoblíbenějšími vůněmi Village Candle. Skromně jsme si v kanceláři odhlasovali, že u nás na plné čáře vítězí  ledové království, mátové lízátko a jantarové tóny lesa. A co vy? Jaké jsou vaše nejmilejší vůně?  


















Share:

0 komentářů