Jablka pro krásu – proč jsou pro nás tak dobrá?

Zdroj fotografie: www.pinterest.com
Sezóna jablek je v plném proudu a protože jsou plná vitamínů a účinných látek, které prospívají nejen našemu organismu, ale také pleti a vlasům, rozhodli jsme se věnovat jim celý článek. Jablka mají totiž na naši pokožku velmi příznivý vliv a není vůbec marné zařadit je nejen do našeho jídelníčku, ale také na poličku v koupelně mezi ostatní kosmetické produkty.


Zdravá a krásná

Jablka jsou takový malý přírodní zázrak… Najdeme v nich vlákninu (ta je dobrá pro naše trávení), antioxidanty (ty zase zachycují volné radikály v těle), urychlují metabolismus, posilují kardiovaskulární systém a snižují cholesterol. To, co jíme, má samozřejmě nezaměnitelný vliv na to, jak vypadáme, jablka ale prospívají naší pokožce i zvenčí.


Zářivá pleť

V jejich slupkách je totiž vysoký obsah vitamínu C, který stimuluje regeneraci buněk a díky tomu naše pleť stárne o něco pomaleji. Taniny a ovocné kyseliny zase pokožku posilují, čistí, vyhlazují a obnovují její zářivý vzhled. Jablíčka navíc krásně a jemně voní, proto jsou častou přísadou nejrůznějších kosmetických produktů. My jsme si v Demdacu zamilovali  klasická tuhá mýdla v kostce, o které se s vámi prostě musíme podělit!

1. Třikrát mleté hydratační mýdlo Michel Design Works s bambuckým máslem, 2. Francouzské mýdlo z Marseille Le Chatelard s vůní jablka a černého rybízu, 3. Hydratační mýdlo Castelbel granátové jablko.   


Za vidinou krásné pleti ale nemusíte hned běžet do první drogerie. Stačí si doma vlastnoručně připravit home made masku na mastnou a problematickou pleť, která má antiseptické účinky, čistí, stahuje póry a hydratuje. Stačí oloupat a na strouhat jablko, přidat bílý jogurt, med, mletou skořici a ovesné vločky. Vše důkladně promíchat, vzniklou kašičku nanést na pleť a nechat 30 minut působit. 



Jablka pro každého?

Někteří z nás jsou citlivější na celou řadu potravin, mezi které patří také jablka. Alergie se mohou projevovat různě, od svědivé kopřivky a brnění rtů až po astmatický záchvat. To je však případ čerstvých jablek, ne produktů s jejich výtažky nebo vůní. V případě kosmetiky jsme alergičtí spíše na chemické složky... Pokud si však nejste jisti a nechcete nic riskovat, ještě před tím, než začnete výrobek používat, ho vyzkoušejte na malém kousku kůže, třeba na předloktí. Pokud se nedostaví žádné nežádoucí účinky, dobrá zpráva, produkt pro vás není nijak nevhodný.
 

Lesklá hříva

Toužíte-li po zářivé hřívě, sáhněte po produktech s výtažky z granátového jablka. Stejně jako české jablíčko totiž obsahuje ovocné kyseliny, které podporují uzavření kutikuly vlasu a to má vliv na jejich lesk. Navíc je dobré pro barvené kadeře, protože napomáhá zafixovat barevný pigment a dlouhodobě ho udržet. V naší nabídce najdete granátové jablko především ve vlasové kosmetice Le Petit Olivier. A máme rovnou celou řadu, od šamponu a kondicionéru, přes bezoplachovou péči až po výživnou masku.



A co vy? Patří jablko mezi vaše oblíbence?









Share:

0 komentářů