Sezóna sandálků je tu! Jste na ni připraveni?

Zdroj fotografie: instagram.com / s-media-cache-ak0.pinimg.com
Konečně nám počasí dovoluje vyměnit zimní boty za lehčí varianty – páskové sandály, žabky a střevíčky na klínku. Aby vám to ale v letním obutí slušelo, musíte mít výstavní nožky. Jsou to totiž právě nohy, které dostávají po celý rok pořádně zabrat a kterým se většina z nás, co se péče týče, věnuje ze všeho nejméně. Přečtěte si v našem článku pár tipů, jak docílit hladkých chodidel a krásných nohou, co nedají mužům spát!

Pryč s tvrdou kůží
Největším problémem je tvrdá kůže na chodidlech, jejíž odstranění vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti a speciální kosmetické přípravky. Předtím, než nohy ošetříte pomocí škrabky nebo pemzy, byste měli pokožku dostatečně zvláčnit. Ponořte chodidla do horké lázně s přidanou koupelovou solí, která má zjemňující účinek. Doporučujeme použít takovou, jenž obsahuje minerály, zelený čaj, levanduli, mléko či léčivý heřmánek.



Zázrak jménem hydratace
Koupel a následné odstranění ztvrdlé kůže máte za sebou? Teď nastává nejdůležitější část celé procedury – hydratace! Naneste na ošetřená místa výživný krém s olivovým olejem, výtažkem z mandlí nebo máty. Nezapomínejte také, že klíčová je pravidelnost a snažte se svá chodidla hydratovat každý večer. Pokud toužíte po větším účinku, namažte nožky dostatečnou dávku hutného krému, zabalte je do igelitového pytlíku, navlékněte teplé ponožky a zábal nechte působit celou noc.

 

Účinná zbraň proti celulitidě
Léto není jen sezonou otevřených sandálů. S každým parným dnem odhalujeme víc kůže, což znamená výměnu džínsů za kraťasy a rozevláté sukně. Spoustě z nás však dělá vrásky celulitida, která nechce zmizet. V boji proti pomerančové kůži hraje důležitou roli samozřejmě pohyb a strava, efekt však můžeme vylepšit také ošetřením pokožky pomocí peelingu, který ji zbaví odumřelých kožních buněk a umožní jí tak se lépe regenerovat.







Share:

0 komentářů