4 tipy, jak pečovat o svou pleť v zimě

Zdroj fotografie: www.pinterest.com / www.katherlinelyndia.com

V poslední době se sice výrazně oteplilo, spousta z vás ale právě v tomto období vyráží za hranice na hory. Máte sbaleno všechno potřebné a to včetně správné kosmetiky, která se postará o vaši namáhanou pokožku? Že nevíte, které přípravky to jsou? Přečtěte si, co byste neměli nechat doma v šuplíku…

1.  Hutná konzistence nade vše!


Jaro je sice za dveřmi, na lehké krémy si ale ještě budeme muset počkat. Zima si žádá hutné krémy, které mrazem, větrem a změnami teplot zmítanou pleť skvěle ochrání a pomohou v ní udržet potřebnou hydrataci. Nejlepší volbou jsou pak krémy obsahující bambucké máslo. Tato složka totiž dokáže nejen hydratovat, ale navíc pečovat o podrážděnou a poškozenou pleť.


2. Některé složky jsou obzvlášť vhodné

Zdroj fotografie: www.pinterest.com / Art Department
Když už jsme u té hydratace… Věděli jste, jaké složky patří mezi senzační zvlhčovadla, která udrží hydrataci v pleti mnohem lépe než jiné látky? Mezi favority se řadí třeba mořská řasa nebo kyselina hyaluronová - ta má navíc anti-aging efekt. Nezapomínejte také, že na vršcích kopců vás ohrožují sluneční paprsky, proto používejte krémy s dostatečným SPF faktorem.




Můžete vyzkoušet třeba i domácí pleťovou masku s mořskou řasou,


 na kterou budete potřebovat:

½ lžičky sušené mořské řasy (můžete ji koupit např. v chovatelských potřebách, čistě přírodní řasa se dává kočkám i psům, aby jejich tělíčka získala minerály :-))
½ lžičky chlorelly
1 lžíci plnotučného jogurtu nebo 2 lžičky kokosového oleje
1 kapku esenciálního oleje – použijte takový, který vám nejvíc voní. My milujeme heřmánek, citron nebo jasmín. Vybírat můžete třeba zde: esenciální oleje Plantes et Parfums a Le Chatelard.

Nejprve smíchejte esenciální olej s chlorelou, poté přidejte jogurt nebo kokosový olej a míchejte, dokud nebude mít směs hladkou konzistenci. Pokud bude stále hutná, přidejte ještě trošku kokosáče.  Vsypte sušenou mořskou řasu, ještě jednou zamíchejte a nechte chviličku odstát. Krouživými pohyby směs vmasírujte do pokožky na obličeji i krku a nechte 15 minut působit. Opláchněte vlažnou vodou. 

Recept v originálním znění naleznete na http://www.mommypotamus.com/seaweed-mask/.

3. Rty jako ze škatulky

Pokud trpíte zlozvykem okusovat si rty, v zimě se vám tato neřest dvojnásobně vymstí. Neustále vlhké rty, na které zaútočí mráz a vítr, trpí na opary a nepříjemné lišeje. Mějte po ruce balzám a používejte ho během celého dne. Na horách oceníte zejména praktické balení v tubě, které jednoduše zastrčíte do náprsní kapsy. 

4. Myslete na své ruce 

Mráz útočí nejen na vaši pleť, stejnou neplechu dokáže napáchat také na rukou. Chraňte je před psím počasím rukavicemi tak často, jak jen to jde. Kůži pak v klidu a teple domova opečovávejte hydratačními krémy, které nezanechávají mastný film.



My už máme bohužel dovolenou na horách za sebou... Můžeme ale říct, že naše pokožka to úspěšně přežila :-). Plánujete výlet i vy? Kam se letos vypravíte sjíždět kopce? 

Share:

0 komentářů